Publicatie ‘BIM in beheer biedt kansen’ tijdens congres in Rotterdam

  • By  admin
  • 8 november, 2013
  • Reageren uitgeschakeld

Donderdag 7 november vond het congres ‘BIM is winst voor gebruik en exploitatie’ plaats in Rotterdam. BIMming Business heeft haar rapport ‘BIM in beheer biedt kansen’ over het onderzoek naar de mogelijkheden van BIM in het beheer hier gepresenteerd. De presentatie was de afsluiting van BIMming Business en het onderzoek naar BIM op de Hogeschool van Amsterdam.

Het rapport biedt inzicht in de ontwikkeling van BIM tijdens de exploitatie. Er wordt beschreven wat BIM in tijdens de exploitatie betekent en waarom het van belang is dat BIM, of beter gezegd informatiemanagement, van belang is in het beheer. Uit een ander onderzoek is gebleken dat een facility manager 30 procent van de tijd zoekt naar informatie. Toepassing van een informatiemodel zal dit significant verlagen omdat informatie op een andere manier opgeslagen en beheerd wordt.

Het rapport geeft de mogelijkheden aan als het gaat om het gebruik in het beheer en wil benadrukken dat er meerdere manieren zijn om met een BIM te beheren. Immers organisaties verschillen en bevinden zich allen in een andere situatie als het gaat om informatiemanagement. Afsluitend noemt het rapport een aantal uitdagingen voor de markt.

Heeft u vragen over dit rapport kunt u via deze site contact met ons opnemen.

Categories: Overige

Comments are closed.